Prik

nc Zedenleer

 

Beste Prik-leerkachten

Ook dit schooljaar 2023-2024 heeft PRIK hopelijk waardevol opnieuw kunnen bijdragen aan jullie klas- en lespraktijk. We serveerden jullie 30 artikels en we kijken nu al uit naar september om opnieuw ons inhoudelijk steentje te kunnen bijdragen aan onze gedeelde doelstelling. 

Voor nu wensen we jullie een constructief einde schooljaar, en duimen uitdrukkelijk voor een succesvolle examentijd voor de leerlingen. Onze oprechte dank nog voor het massaal registreren van jullie leerlingen. Voor straks alvast een waardevolle, zorgeloze en aangename zomer.

Hieronder vinden jullie opnieuw PRIKLAND (2024-2025) om jullie te helpen het nieuwe schooljaar naar PRIK toe in de beste omstandigheden te kunnen starten. Onze dank nu al bij voorbaat om ons daarin te helpen, dit in het belang iedereen van wie Prik deel uitmaakt. Laat het niet aan jullie hart komen: schrijf opnieuw jullie leerlingen ook voor het komende schooljaar maximaal in. Het maakt ons samen alleen maar (nog) sterker en belangrijker.

Tot september. Het moge jullie zonder meer grenzeloos goed gaan.

 

Prikkelende groet

Het PRIK-team

Prik vzw

 

§§§§§§§§§

 

PRIKLAND, 1 juni - 1 september 2024

**** GRATIS EN VOOR NIETS ! ****

 

Beste leerkracht NCZ,


PRIK gaat dit schooljaar van start met de 12de jaargang van PRIK-DIGITAAL.
We geven nog eens aan waarvoor PRIK artikels aanlevert : stimuleren van een interactief en kritisch klasgebeuren voor, met en vooral door onze leerlingen. Aan die weg blijven we timmeren. Onze leerlingen zelfstandig leren denken en handelen blijft onze centrale gedachte en ons uitgangspunt voor elke les niet-confessionele zedenleer : we wakkeren duurzaam hun zelfwerkzaamheid en autonomie aan.


Goed om weten:
• de registraties van de scholen voor het schooljaar 2023 –2024 worden met ingang van 1 juli 2024 geblokkeerd. Je dient dus opnieuw in te schrijven volgens onderstaande procedure.
• de prijs elektronisch blijft ook dit schooljaar 2024-2025 heel leerling-vriendelijk : ook dit schooljaar kunnen jullie leerlingen GRATIS worden geregistreerd. PRIK ziet dit als een extra stimulans om jullie leerlingen echt massaal in te schrijven. Geld ophalen of de administratie daarrond is dit schooljaar opnieuw niet aan de orde. Dus, ga er eens extra voor, voor je leerlingen en voor jezelf !
• de registratie is niet meer individueel maar per school (één login per school)
• de leerkracht dient via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. door te geven hoeveel leerlingen NCZ er worden geregistreerd, dit samen met de naam en het adres van de school.
• leerkrachten die reeds zijn geregistreerd, dienen hun registratie gewoon te bevestigen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en het aantal leerlingen met de naam en het adres van de school door te geven. Zij blijven geregistreerd met dezelfde gegevens en blijven apart toegang krijgen tot het LEERKRACHTENDEEL.
NIEUWE leerkrachten registreren zich, en geven hun aantallen leerlingen met de naam en het adres van de school door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze vorm van registreren laat je toe veel sneller en secuurder deze administratie af te handelen, en brengt je leerlingen ook veel directer in contact met onze artikels voor je lespraktijk.


PRIK verzoekt je opnieuw overtuigd en collegiaal de EERSTE graad in je school maximaal lid te maken, en voor je andere leerlingen en klassen oordeel je zelf vrijblijvend, wat inhoudt 1ste leerjaar 2de graad ASO-TSO-KSO, de volledige 2de graad voor onze BSO-leerlingen.
Zodoende ziet PRIK er opnieuw naar uit om traditiegetrouw een hele reeks nieuwe artikels aan te bieden voor jullie lespraktijk.
Voor het schooljaar 2023-2024 ontving je van ons 30 (!) artikels hiertoe.
Mochten er nog vragen zijn, aarzel dan niet omDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te contacteren.

Wat onze nieuwe jaargang 45 inhoudelijk betreft:


We blijven opteren voor de nieuwe formule van het voorbije schooljaar voor de aanlevering van artikels. Vanaf maandag 9 september levert Prik zijn eerste artikel waarmee jij en je leerlingen direct in de klas aan de slag kunnen.
Het tijdstip waarop een nieuw artikel beschikbaar is op onze website blijft op wekelijkse basis. Met andere woorden, elke week zal PRIK een nieuw artikel publiceren, dit om nog accurater te kunnen inspelen op de ons omringende samenleving en wereld.

PRIK wenst je een uitermate creatief, waardevol en uitdagend nieuw schooljaar2024-2025 toe, en wij hopen zeker ons inhoudelijk steentje daartoe bij te dragen.
Tot 9 september alvast.

BELANGRIJK :
PRIK dringt er uit organisatorische en administratieve redenen echt sterk op aan je leerlingen zo snel mogelijk te registreren, en echt niet te wachten tot de uiterste registratiedatum van 30 september.
!!! Meer: je kan vanaf nu, dus vanaf 3 juni, je school al inschrijven. De exacte leerlingenaantallen kunnen dan worden doorgegeven in september 2024.
Dit verlicht het werk van onze PRIK-administratie.
Des te sneller we een overzicht hebben, des te vlotter wij jou kunnen informeren, omtrent wat nog op stapel staat.

! COLLEGIAAL VERZOEK !
Beste PRIK-collega


Wij zouden het bij PRIK uitermate waarderen mocht je zo vriendelijk willen zijn aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. even gewoon een mailtje te sturen. Zo kunnen we beschikken over je e- mailadres en kan PRIK je als PRIK-leerkracht rechtstreeks aanschrijven met informatie over onze artikels of andere PRIK-publicaties. Het zou ons immens veel tijd besparen bij de verwerking van onze administratie en het vrijwilligerswerk lichter maken. Wij bieden jou de absolute garantie dat je van ons enkel en alleen informatie die PRIK aanbelangt zal ontvangen. Mocht je dit reeds hebben gedaan, al bedankt daarvoor.
Nu reeds onze oprechte dank bij voorbaat om dit mailtje aan PRIK te willen versturen.

BELANGRIJK :
Jullie ontvingen vorig schooljaar als PRIK-geschenk de EDUCATIEVE BOX ‘Schilders op bezoek’ omdat jouw leerlingen zijn geregistreerd. De eerste VIJF nu nog niet-geregistreerde scholen ontvangen bij de registratie van hun leerlingen voor het schooljaar 2024-2025 evenzo deze Educatieve Box gratis als PRIK-welkomstgeschenk!
Wij durven te hopen dat deze Educatieve box en zeker de voorbije 30 artikels jullie vertrouwen in PRIK alleen maar heeft versterkt, en dat jullie opnieuw massaal jullie leerlingen zullen registreren. In elk geval bedankt nu al voor jullie vertrouwen in ons ! En voor heel binnenkort wenst PRIK jullie een zinderende zomer toe!


Collegiale groet,

Het PRIK-team Prik vzw