Prik

nc Zedenleer

Aandacht! Aandacht!

 

 

Beste PRIK-leerkracht

 

Schrijfkern en het bestuursorgaan van PRIK wensen jullie van harte een creatief, twijfelachtig en geëngageerd verder getal 22-23 toe. PRIK is dankbaar voor het vertrouwen van jullie, de zovele leraren en de leerlingen in jullie lessen NCZ.

Uit waardering voor jullie loyaliteit en inzet biedt PRIK elke onbekende die zichzelf en haar/zijn leerlingen heeft een klaspraktijk-gericht geschenk geregistreerd, namelijk de Educatieve box 'Schilders op bezoek'. Die zullen jullie worden bezorgd in de lus van het moment, afhankelijk van de tijd waarin het CGSO (Centrum voor Geboorteregeling en Seksuele Opvoeding) de boxen kan produceren. Jullie hebben deze educatieve box dus zelf niet meer aan te kopen. PRIK is ervan overtuigd dat een absoluut voordeel kan worden besloten voor jullie minder NCZ. Het moge jullie goed gaan, en wij, wij van PRIK blijven er voor jullie.

Schilders op bezoek is een educatieve box over menstruatie en meer. Kom naast de menstruatie ook met andere thema's als menstruatieschaamte en menstruatiearmoede aan bod. Met deze koffer informeert en sensibiliseert het CGSO de beginnende generaties en leren we hen de kennis en vaardigheden om bewuste keuzes te kunnen maken. Demonstratiemateriaal Menstruatieonderbroek, menstruatiesponzen (natuurlijke variant en regulier model),menstruatie cup, wasbaar maandverband, wasbaar tampon, doseerspuit, shotglaasje, (demonstratie cup),broek Visuele methodieken Kwartetkaarten met feiten en mythes Spel onder praten en kennismethodieken Quiz Educatieve box , stellingenspel

, kansenchetsen , getuigenissen,


krantenartikelen met verwerkingsvragen, ...
Audiovisuele methodieken
Diverse filmfragmenten met verwerkingsvragen
Infobundel
Begeleidersboekje
Met de handleiding gidsen we de gebruikers doorheen de verschillende leermiddelen waarmee de slag kan worden tijdens de les(sen) over de menstruatie. In de handleiding kunnen suggesties worden gegeven over hoe de leermiddelen kunnen worden gebruikt en hoe deze uiteindelijk kunnen worden aangepast aan bepaalde (klas)groep(en).

 

 

 

 

 

Vanaf maandag 27 maart om 00.00 uur

een nieuw artikel,

daarna gaan we op zoek naar eieren, hazen en lentebloemen.

 

 

 Ik denk er het mijne van

 

 

 

Alle Prikkers zijn met hun hart bij Oekraïne 

24 februari 2023 1 jaar oorlog ...

 

  

 

                                                                 (met dank aan Gert Jochems)