Prik

nc Zedenleer

 

Hallo Prikkers. Ik weet best dat de meeste van jullie aardig overweg kunnen met het internet.

Op de website van Prik geraken en de extra artikels van Prik 1 lezen is voor jullie de evidentie zelf. Toch maar even een korte handleiding, kwestie van jullie leerkracht  NCZ te helpen. Misschien brengt het jullie wat extra punten op als jullie je leraar of lerares zien knoeien in een heus internetkluwen. Ik mag er nog niet aan denken moesten ze op de verkeerde websites terecht komen! Aan jullie dus de zware taak jullie leerkracht op te leiden in het gebruik van de digitale Prik en daarom ook deze korte handleiding.

 

Stap 1 : surf naar www.prikncz.be .

Wat zie je ? : Een internetbladzijde met bovenaan natuurlijk onze naam en verder twee kolommen. In de linkse kolom de “cover” (eerste bladzijde) van Prik. In de rechtse kolom een inlog scherm (je weet wel zo een ding met gebruikersnaam en wachtwoord).

Voorlopig nog niets invullen.

Stap 2 : aanvragen van een gebruikersnaam en een wachtwoord

Klik nu op “registreer”. Je komt nu in een scherm waar je een heleboel dingen gevraagd wordt. Alles MOET ingevuld worden. Je moet ook een mailadres opgeven. Je kan je eigen wachtwoord kiezen. Eens de informatie ingevuld klik je op “registreer”.

Opgelet : Vul alle velden in anders geraak niet geregistreerd.

 Stap 3 : je krijgt van Prik een bevestigingsmail toegestuurd hier wordt je nog een aantal dingen gevraagd. Eens je een tweede mail met een welkomstbericht krijgt, kan je inloggen op onze website. En de wondere wereld van de digitale Prik gaat voor jullie open.

Wat als je je gebruikersnaam en of je wachtwoord verloren bent?

Geen paniek in dezelfde rechterkolom klik op “Gebruikersnaam/wachtwoord verloren”. Je zal gevraagd worden om je mailadres op te geven en Prik stuurt jou de gebruikersnaam en/of het wachtwoord op. Natuurlijk zal dit jou nooit overkomen maar is maar als je leerkracht weer een zijn paswoord zou kwijt zijn.

OPROEP

Digiprik is nooit af.

Misschien vinden jullie onze website maar een saaie bedoening en hebben jullie nieuwe flitsende ideeën.

Misschien werkt er een bepaald deel van de website niet goed.

In ieder geval wij willen dat onze website een stukje van jullie wordt. We zullen zeker de mogelijkheden van www.prikncz.be verder uitbreiden maar jullie suggesties zijn hierbij zeer belangrijk. Vul daarom een contactformulier in op onze website. Wie weet, hangt wel een mooie beloning aan vast.

De redactie