Prik

nc Zedenleer

 

Vanaf 8 januari 2021 12u nieuwe Prikartikels

Blote Tuinkabouters, De Digitale Jungle , The Masked Singer en nog veel meer !!!

 

 

 

 

 

8 november 2020

 

 

Beste collega's

 

Velen onder jullie zijn al jaren een trouwe gebruiker van ons vaktijdschrift PRIK in jullie dagelijkse lespraktijk. Onlangs ontvingen de geregistreerde scholen nog als blijk van waardering voor deze betrokkenheid onze fantastische Jubileumuitgave 'Prik 40 jaar', een bloemlezing van teksten, evenzo panklaar voor gebruik in de klas.

 

De artikels van PRIK worden nu reeds voorzien van de nodige verwijzingen naar onze Leerplannen, waaronder het specifieke Themaveld. PRIK wenst nu nog meer specifiek en intensief aan te sluiten bij de Leerplannen NCZ. 

 

Daarom verschijnen er dit schooljaar 2020-2021 twee THEMAVELD-EDITIES waarbij ons eerste Themaveld 'IDENTITEIT' de spits afbijt. Niet toevallig dit TV omdat het de andere 8 themavelden enerzijds vooraf gaat, en er anderzijds steeds betrekking op heeft. PRIK gaat er zoals steeds ook nu opnieuw vol voor. Het is een extra-volumineuze no-nonsense, maar ook stijlvolle bijdrage geworden : 100 (!) pagina's boordevol oefeningen, ook nu weer direct bruikbaar in jullie lespraktijk.  

 

Hierbij geven we de inhoud mee van de Themaveld-Editie : 'IDENTITEIT' 

 

Identiteit: omtrent recht

Jouw naam: jouw identiteit?
Identiteit: omtrent opgroeien
Als ik GrooT ben
Jongeren en identiteit
Wat ik wil bereiken
Identiteit: omtrent gevoelens
Ik en mijn geluk
Ik voel... dus ik ben (deel 1)
Ik voel... dus ik ben (deel 2)
Mijn geaardheid en ik
Identiteit: omtrent omgaan
Volwassenen? Mijn gedacht!
Ik en mijn ouders : over luisteren en antwoorden geven
Identiteit: binnenstebuiten en omgekeerd
Mijn binnenkant en ik
Mijn buitenkant en ik
Zelfbeeld en lichaamsdelen
Identiteit: omtrent ethiek
Ik? Ik doe (n)iets!
Ik doe mijn goesting, toch?
Waarom moet ik een moraal hanteren?

Heel goed om weten :

Deze brochure van didactisch lesmateriaal is bestemd voor jullie individueel als leerkracht.

In de loop van het schooljaar verschijnt de uitgave rond een tweede Themaveld, daarom niet in de volgorde van onze Leerplannen. De daaropvolgende Edities worden verspreid over de komende schooljaren. 

Prik is in eerste instantie bestemd voor de eerste graad secundair onderwijs. Met onze Themaveld-Edities mikken we absoluut ruimer en breder. Onze Edities zijn inhoudelijk bestemd voor de eerste EN voor de tweede graad. Dit is het grote voordeel van deze aanpak naar jullie leerlingen toedoor het zeer uitgebreide aanbod aan oefeningen kunnen jullie makkelijk variëren over de 4 leerjaren heen zonder nodeloos in herhaling te moeten vervallen. Maar nog belangrijker, de oefeningen kunnen ook meermaals worden aangeboden in relatie tot de mogelijkheden en interesses van de leerlingen. 

4.

De kostprijs voor de twee Themaveld-Edities samen bedraagt 25,00 euro. Jullie kunnen deze uitgave zonder probleem inbrengen bij de school als aankoop van didactisch lesmateriaal voor de cursus niet-confessionele zedenleer. 

  1. HOE BESTELLEN ?  

Simpel 

  1. Je stuurt een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voorzien van naam en adres van jezelf en van je school  
  2. Je stort het bedrag van 25,00 euro op rekeningnummer : BE15 0010 8603 4430 
  3. Na ontvangst van het bedrag bezorgen we jou vanaf 1 december onze eerste Themaveld-Editie ‘Identiteit’.
  4. Toch nog iets niet duidelijk? Stuur ons dan gewoon een mailtje. 
  5. Uiterste inschrijfdatum : 18 november 2020. 

 

Verzorg je goed en hou het gezond.

Vriendelijke groet,

PRIK